Jordan Lukaku ontloopt veroordelingen voor overdreven snelheid wegens verjaring

Foto: Photo News

Voetballer Jordan Lukaku (24) is in beroep ontsnapt aan twee veroordelingen voor overdreven snelheid. Volgens de rechter zijn de feiten waaraan hij in de politierechtbank schuldig werd bevonden verjaard.

Eind juni 2016 werd de toenmalige speler van KV Oostende veroordeeld tot een geldboete van 2.250 en een maand rijverbod omdat hij zich op zes maanden tijd liefst zes keer liet flitsen langs de snelweg, telkens op weg naar de kust. De zwaarste overtreding was 164 kilometer per uur. Begin oktober 2016 kreeg de jongere broer van Rode Duivel Romelu Lukaku nog eens 15 maanden rijverbod opgelegd omdat hij zijn rijbewijs niet tijdig had ingeleverd na een eerder opgelegd rijverbod van vijftien maanden voor een hele resem snelheidsovertredingen tussen Brussel en Oostende.

Voor de beide processen stuurde Jordan Lukaku zijn kat, waardoor hij telkens bij verstek werd veroordeeld. De voetballer tekende in de beide gevallen verzet aan maar de politierechter in Brugge oordeelde in oktober vorig jaar dat dit te laat gebeurde. Hierdoor restte hem enkel nog beroep aan te tekenen. Volgens zijn advocate Judith Demeyer werden de snelheidsovertredingen gepleegd met een huurauto die weliswaar op naam stond van Lukaku maar die ook door anderen gebruikt werd. “Het staat niet vast dat mijn cliënt achter het stuur zat”, pleitte ze.

Nog volgens meester Demeyer waren de beide verzetten van haar cliënt wel degelijk ontvankelijk omdat Lukaku, die tegenwoordig voor SS Lazio Roma speelt, geen kennis kon nemen van de betekening van de vonnissen en geen kennis had van de rechtsmiddelen waarover hij nog beschikte. De rechter volgde die redenering en oordeelde dat de verzetten inderdaad ontvankelijk waren. Door die beslissing vervroegt de start van de verjaringstermijn voor alle overtredingen, die dateren van 2015. De strafrechter kon vervolgens niets anders dan de verjaring van de feiten vaststellen.

Door aft
AANGERADEN