Tiesj Benoot beslist pas woensdag over deelname aan Strade Bianche na val in Omloop

Foto: Photo News

Lotto-Soudal is van plan om pas tegen woensdag te beslissen of Tiesj Benoot als titelverdediger naar de Strade Bianche van zaterdag kan. Benoot trok na zijn val, die tot de opgave leidde in de Omloop Het Nieuwsblad, naar het ziekenhuis van Deinze waar zijn open linkerknieblessure grondig werd gekuist en binnenin werd gehecht waar mogelijk.

Volgens ploegmanager Marc Sergeant zou het onverstandig zijn om risico’s te nemen. “Gelukkig is het nu eerder langs de zijkant van de knie, maar toch, bij het wentelen van het gewricht is zo’n hermetisch afgesloten blessure niet comfortabel. De Strade Bianche is ook nog een aparte koers op de Italiaanse grindwegen. Het is nu vooral zaak dat Tiesj in de eerste plaats geen infectie oploopt. Het voorjaar is te belangrijk om risico’s te nemen.” Benoot start al zeker niet in Kuurne-Brussel-Kuurne, daar neemt Jens Keukeleire zijn plek in.

Ook ploegmaat Frederik Frison maakte een smak tijdens de Omloop. Frison liep naast diverse schaafwonden ook een kneuzing aan de ribben op.

Door hc
AANGERADEN