Dylan van Baarle kampt met irritante blessure in Omloop Het Nieuwsblad, maar lost dat simpel op: “Ik heb hem gewoon teruggezet!”

Foto: Photo News

Tiesj Benoot maakte gisteren een lelijke valpartij in de Omloop Het Nieuwsblad en liep daarbij een open wonde op aan zijn linkerknie. Niet optimaal, maar de kopman van Lotto-Soudal was niet de enige die zaterdag een blessure opliep. Dylan van Baarle (Team Sky) reed tijdens de wedstrijd zijn pink uit de kom, maar eindigde nadien nog knap als veertiende. Later bleek dat zijn pink gebroken is.

Klik hier om onze digitale wielergids te ontdekken, met alle parcours en een beoordeling van alle renners

LEES OOK.ANALYSE. Iedereen kan uitblinken in Vlaanderen, als hij maar goesting heeft.

Het nieuws kwam aan het licht tijdens een interview met WielerFlits na de finish. “Het kwam door een valpartij op de Wolvenberg. Dan raak je wat mensen en gebeurt zoiets. Ik heb hem dan teruggezet”, antwoordde Van Baarle merkwaardig rustig. “Dat is het enige wat je kan doen. Toen deed het nog geen pijn, dus ik dacht: ‘ik moet hem zo snel mogelijk terugzetten’. Ik ga straks toch even met de dokter praten. Maar ik heb geen stress voor de komende dagen.”

Na onderzoek bleek dat Van Baarle zijn pink gebroken heeft. De Nederlander staat daardoor vandaag niet aan de start in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Bekijk hieronder het interview met Van Baarle:

Door svar, gvdl
AANGERADEN