Zwitsers kampioen doet verhaal van zware crash, mét tekening van hoe auto hem ramde: “Mijn fiets heeft de klap niet overleefd”

Foto: rr

Groupama-FDJ zal een tijdje niet kunnen rekenen op Steve Morabito (36). De Zwitserse profrenner werd op training gegrepen door een auto. Op Instagram deed hij zijn verhaal.

Morabito, de kampioen van zijn land, botste tegen een auto die te vroeg afsloeg. De Zwitser hield geen zware blessures over aan het ongeval, maar was toch stevig geschrokken.

“Gisteren werd ik aangereden door een automobilist die mij niet gezien had”, aldus Morabito op Instagram. “Ik had hem zien aankomen en was ervan overtuigd dat hij zou stoppen om mij te laten passeren. Maar ik kon niets doen om dit te vermijden. Ik wil de jonge automobilist niet beschuldigen, dus wil ik van dit ongeluk gebruikmaken om fietsers ervan bewust te maken waakzaam te zijn en automobilisten op te roepen alert te blijven in het verkeer.”

Morabito deelde ook een foto van het formulier waarop het ongeval getekend werd. “Mijn fiets heeft de klap niet overleefd, maar ik heb niets gebroken”, klinkt het bij de Zwitser. “Ik zal enkele dagen nodig hebben voor ik weer aan een regelmatig trainingstempo zal kunnen fietsen. Ik zal de tijd nemen om aan mijn dochtertje van 2 jaar uit te leggen dat haar papa weer beter zal worden. Als er vandaag één les is, dan is het: kijk naar ons!”

Door vtvn
AANGERADEN