Grace Jones (70) danst op de catwalk van Tommy Hilfiger

Foto: Isopix

Grace Jones (70), die dansend op 'Pull up to the bumper' het defilé afsluit. Winnie Harlow, het Canadese model met de opvallende pigmentvlekken. En uiteindelijk een catwalk in alle maten en tinten zwart die danst op 'We are ­family'. Dat is zowat de samenvatting van de modeshow van Tommy Hilfiger tijdens de Parijse modeweek.

De allereerste show van de Amerikaanse ontwerper Tommy Hilfiger tijdens de Parijse modeweek was een schot in de roos. Voor de collectie die hij maakte met de jonge actrice en zangeres Zendaya zocht hij inspiratie in de seventies en ging daarmee lijnrecht in tegen de ongeschreven wetten van de ­Parijse mode. Is diversiteit daar doorgaans nog ver zoek, dan castte Tommy Hilfiger alleen maar diverse gezichten.

Oók curvy meisjes trouwens, nog iets wat in Europa nog veel minder gangbaar is dan in de VS. De collectie die hij er voorstelde, is trouwens ook niet ontworpen voor volgend jaar, maar ligt nu al in de rekken. Het publiek zag dat het goed was. Grote namen op de eerste rij als Tyra Banks en Gigi Hadid hadden zich al in de nieuwe collectie gekleed en dansten enthousiast mee. 

Door kca
AANGERADEN