Niels Destadsbader is ereburger van ‘zijn’ Deerlijk

Foto: Liefde voor Muziek

Deerlijk -

Wist u dat Niels Destadsbader een echte Deerlijkenaar is? Uiteraard, want de zanger en presentator laat geen kans onbenut om te vertellen over zijn geliefde Zuid-West-Vlaamse gemeente Deerlijk. Een betere ambassadeur kunnen ze er niet hebben en dat beseft het Deerlijkse gemeentebestuur maar al te goed. Maandag kreeg Niels van burgemeester Claude Croes (CD&V) de vraag of hij ereburger wil worden van Deerlijk.

Een vraag waarvan Destadsbader eerst schrok. “Mijn eerste gedachte was of ik het wel waard was, zo’n belangrijke titel”, aldus Niels. “Maar ik ben enorm vereerd. Het is fantastisch hoe mijn gemeente zo achter mij staat. Deerlijk is en blijft ook heel belangrijk voor mij. Hier ben ik niet de Niels van op televisie, maar de Niels die ik altijd al ben geweest.”

De kersverse ereburger van Deerlijk zal zijn nieuwe titel uitgebreid vieren in zijn thuishaven. Tijdens een groots opgezet nieuw muziekfestival zal hij nog eens optreden in zijn eigen thuishaven. “Het zal enorm veel deugd doen om nog eens in mijn eigen Deerlijk te mogen optreden. Hier is het allemaal voor mij begonnen. Toen ik hier voor het eerst op het podium stond, zaten er amper 25 mensen in het publiek. En nu bestaat mijn crew waarmee ik op de baan ben als we gaan spelen uit bijna 25 mensen.” (lacht)

“We zijn zo groot geworden, dat optreden in mijn eigen Deerlijk niet meer zo evident is. Ik ben dus heel blij dat ik hier nog eens een optreden met alles erop en eraan kan geven. Het wordt een festival dat echt zal opvallen. Ik hoop dat er heel veel Deerlijkenaren komen, maar ook veel mensen van buiten de gemeente. Dat ze allemaal eens zien hoe plezant het wel niet is in Deerlijk, want ja het is hier echt bijzonder.”

Tijdens het festival BuikRock op 31 augustus zal Niels Destadsbader optreden met bevriende collega’s, waaronder Stan Van Samang.

Door Evelien Vantomme
VOOR ABONNEES