Ruth Beeckmans was slachtoffer van ongewenste seksuele intimiteiten

Bron © Story

Foto: Studio Tarara

Ruth Beeckmans (36) is ooit het slachtoffer geworden van ongewenste seksuele intimiteiten. Dat zegt de actrice dinsdag in het weekblad ‘Story’.

Zowel op het kleine als op het grote scherm speelt actrice Ruth Beeckmans tegenwoordig behoorlijk aangebrande rollen. In de VTM-reeks Studio Tarara speelt ze de seksverslaafde Sandra, in de film Trio een escortdame.

In het echte leven heeft Beeckmans een vaste partner. Toch merkt ze dat haar relatie andere mannen niet tegenhoudt om openlijk te flirten met haar.

“Ik krijg niet dagelijks huwelijksaanzoeken of seksueel getinte berichten”, zegt ze in ‘Story’. “Maar ik merk wel dat er mannen zijn die mij aantrekkelijk vinden. En natuurlijk gaan sommigen een stapje verder op sociale media. Dan krijg ik dingen te horen als “ik hou van je grote borsten”. Maar daar reageer ik nooit op, dat lijkt me het beste. Ik heb natuurlijk ook een vaste relatie, dus ze zijn sowieso aan het verkeerde adres.”

Aanranding

De meeste van die berichten zijn eerder onschuldig, maar ooit maakte Ruth Beeckmans erger mee. Grensoverschrijdend gedrag.

“Toen ik twintig was, ging ik eens naar de dokter met hevige hoofdpijn. En die begon plots mijn borsten te masseren. Ik durfde niets te zeggen, ik dacht dat het bij het onderzoek hoorde. Maar toen ik daarna dat verhaal lachend aan anderen vertelde, stelde ik vast dat dat echt niet normaal was.”

“Ik voelde me op dat moment niet aangerand, maar nu denk ik wel: misschien had ik het toen toch moeten aankaarten. De kans bestaat dat die dokter dat ook bij andere vrouwen of meisjes gedaan heeft - en erger - waardoor die wel getraumatiseerd zijn. Dat was ik dus niet, maar nu zou zo’n gedrag bij mij niet meer pakken.”

 

Play

bekijk ook

 

‘Trio’ van Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke

Door nadb