& Other Stories wil je aan het dansen krijgen op Internationale Vrouwendag

Foto: & Other Stories

Op vrijdag 8 maart vindt Internationale Vrouwendag plaats en dat laat & Other Stories niet onopgemerkt voorbijgaan. De kledingketen, die onderdeel uitmaakt van de H&M Group, wil je dit jaar aan het dansen brengen. En liefst zo gek mogelijk.

Je hoeft niet perfect te zijn en als je wil dansen, dan doe je dat gewoon vrij en blij zonder dat je je voor iets hoeft te schamen. Met die boodschap pakt & Other Stories uit naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Het sloeg voor een reeks filmpjes in dat kader de handen in elkaar met de Los Angeles City Municipal Dance Squad, of kortweg LACMDS. 

In de documentaire-achtige filmpjes wordt de dansgroep gevolgd terwijl ze zich voorbereiden voor een workshop. Ze dragen in de filmpjes dan wel steeds kleren van & Other Stories, maar daar ligt de focus niet op. "Op 8 maart roepen we vrouwen op om solidair te zijn met elkaar en meer bewustzijn te creëren rond de problemen waar we nog steeds mee geconfronteerd worden", zegt lid Angela Trimbur.

Gek doen is oké

En dan specifiek als het over dansen gaat: "Als mensen commentaar hebben omdat je er onnozel uitziet, dan is dat meestal omdat ze zelf geblokkeerd zitten. Gek doen is de beste manier om uit je schulp te kruipen en je hoeft je niets aantrekken van het feit of anderen je nu cool vinden of niet."

 

Meest recent