Tour de France: Adam Yates bevestigt deelname

© Photo News

Adam Yates verschijnt deze zomer voor de vierde keer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Na een knappe vierde plek (en de witte jongerentrui) in 2016, eindigde hij vorig jaar teleurstellend 29e. “Ik maakte foutjes die ik duur heb betaald. Het was een grote ontgoocheling, dus is het goed dat ik kan terugkeren en het recht kan zetten”, zegt de 26-jarige Engelsman van Mitchelton-Scott.

Klik hier voor onze digitale wielergids

Yates reed zijn eerste Tour in 2015 als 50e uit. Hij legde er de basis voor zijn knappe zege meteen daarna in de Clasica San Sebastian. Een jaar later viel Yates als vierde (na Froome, Bardet en Quintana) maar net naast het podium. “Dat was uiteraard een hoogtepunt voor mij”, zegt hij dinsdag op de website van zijn team. “Ik mocht bijna twee weken rondfietsen in de witte trui en werd uiteindelijk vierde in het algemene klassement. Het was een superervaring en voor mij de bevestiging dat ik drie weken op hoog niveau kan presteren.”

Ploegleider Matt White erkent dat Adam Yates vorig jaar in La Grande Boucle door het ijs zakte, maar gelooft toch voluit in zijn renner. “Adam heeft in 2016 getoond dat hij met de grote jongens kan meespelen in de Tour. Vorig jaar ging niet zoals gepland maar we keren dit jaar terug met de ambitie om met Adam op een podiumplaats te jagen in juli. Hij krijgt een prachtige ploeg rond zich en ik geloof echt dat hij zal tonen tot wat hij in staat is.”

Adam Yates is de tweelingbroer van Simon Yates, die vorig jaar de Ronde van Spanje won.

De 106e Tour start op 6 juli in Brussel.

# Belga context ## Related picture(s) [CYCLING - ESP - TOUR - VUELTA]

## Related link(s) [link naar bericht op website Mitchelton-Scott]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

LEES OOK

Nu in het nieuws