Drastische verjonging bij Duitsland: wereldkampioenen Müller, Boateng en Hummels worden niet meer opgeroepen

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De Duitse bondscoach Joachim Löw zal Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels in de toekomst niet meer oproepen voor de Mannschaft. Dat heeft Löw dinsdag laten weten. Duitsland opent op 24 maart zijn kwalificatiecampagne richting EK 2020 met een stevige verplaatsing naar Nederland.

Duitsland is na een mislukt WK in Rusland, met een exit in de groepsfase, en een degradatie naar de B-divisie in de Nations League, op zoek naar een nieuw elan. Löw zet voor deze doorstart duidelijk in op verjonging en zal routiniers Thomas Müller (29), Jérôme Boateng (30) en Mats Hummels (30) voortaan niet meer oproepen.

“Het jaar 2019 is voor de Duitse nationale ploeg een nieuw begin”, verklaarde Löw. “Het was voor mij belangrijk om de spelers en verantwoordelijken van Bayern München zelf mijn plannen voor de toekomst uit de doeken te doen. Ik wil hen bedanken voor onze vele succesvolle jaren samen.”

“Nu is het tijd om aan de toekomst te denken”, vervolgde de bondscoach. “We willen de ploeg een nieuw gezicht geven. Ik ben ervan overtuigd dat dit een juiste stap is. De jongere spelers krijgen nu de nodige ruimte om verder te groeien. Zij moeten nu hun verantwoordelijkheid nemen.”

Het trio is al jaren een vaste waarde bij de Mannschaft en veroverde in 2014 de wereldbeker in Brazilië. Müller maakte sinds 2010 38 doelpunten in honderd interlands. Hummels, die ook zijn debuut vierde in 2010, kwam zeventigmaal voor zijn land uit. Boateng was er al van 2009 bij en komt aan 74 wedstrijden.

Teleurgestelde Boateng heeft begrip voor beslissing

Jerôme Boateng liet via Twitter al weten teleurgesteld te zijn met het nieuws, maar hij begrijpt de beslissing wel.

"Ik ben droevig omwille van dit nieuws, want het was altijd een geweldige ervaring om mijn land te mogen verdedigen", liet Boateng weten via Twitter. "Toch begrijp ik de bondscoach zijn beslissing. Ik had liever op een andere manier afscheid genomen, maar wens het team nog veel succes in de toekomst."

 

De 30-jarige Boateng was vanwege blessures eind vorig jaar al uit de selectie gelaten voor de interlands tegen Rusland en Nederland en zal dus geen comeback meer maken bij de Mannschaft.
 

AANGERADEN
Meest recent