Jürgen Roelandts en Nairo Quintana moeten Soler aan eindzege helpen in Parijs-Nice, Dylan Teuns kopman voor Bahrein Merida

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Brussel -

Marc Soler verdedigt volgende week zijn eindzege in Parijs-Nice (10-17 maart) met een sterk Movistar-blok aan zijn zijde. Het Spaanse WorldTour-team rekent naast Soler ook op de Colombiaan Nairo Quintana en onze landgenoot Jürgen Roelandts. dylan Teuns wordt uitgespeeld als kopman van Bahrein Merida.

Klik hier om onze digitale wielergids te ontdekken, met alle parcours en een beoordeling van alle renners

De intussen 25-jarige Soler won vorig seizoen enigszins verrassend het eindklassement in de Koers naar de Zon. Soler hield in de eindafrekening vier seconden over op de Brit Simon Yates (Mitchelton-Scott).

Ook dit jaar mikt Movistar met een sterk team op de eindzege. Soler krijgt zijn landgenoten Hector Carretero, Imanol Erviti en Rafael Valls, de Colombianen Nairo Quintana en Winner Anacona en de vreemde eend in de bijt, onze landgenoot Jürgen Roelandts, mee naar Frankrijk.

Bahrain Merida speelt Dylan Teuns uit in klassement

Dylan Teuns is samen met de Italiaan Domenico Pozzovivo kopman van Bahrain Merida

“Teuns en Pozzovivo zijn onze mannen die moeten meespelen voor het podium in het algemene klassement”, zegt sportief directeur Franco Pellizotti. “Sonny Colbrelli moet ons ritsucces bezorgen in de vlakkere etappes. Alle andere renners hebben een belangrijke rol in het ondersteunen van onze kopmannen.”

Vorig jaar eindigde Teuns in de Koers naar de Zon op de zesde plaats, op 32 seconden van eindwinnaar Marc Soler. Afgelopen zaterdag toonde hij zijn vorm met een vijfde in de Omloop Het Nieuwsblad.

Naast Teuns en de Italianen Pozzovivo en Colbrelli bestaat de selectie uit de Oostenrijker Heinrich Hausler, de Sloveen Kristijan Koren en Domen Novak en de Spanjaard Ivan Garcia Cortina.

AANGERADEN