Misbruik in de Kerk: huiszoeking in aartsbisdom van San José

Bron © BELGA

De politie van Costa Rica is donderdag binnengevallen bij het aartsbisdom en de kerkelijke rechtbank van San José, in het kader van een onderzoek naar misbruik van minderjarigen door priesters. Dat meldt het parket. De speurders waren op zoek naar documenten over twee priesters die in deze zaken worden genoemd, met de bedoeling “pertinente bewijzen te verzamelen in deze twee zaken, die in vooronderzoek zijn”.

Mauricio Viquez wordt beschuldigd van verkrachting en is vorige week door de Kerk ontheven uit zijn functie. Tegen de man lopen zeker negen aanklachten voor seksueel misbruik van minderjarigen. Tegen Manuel Antonio Guevara loopt een onderzoek voor seksueel misbruik van een minderjarige. Hij heeft zijn post in Santo Domingo, ten noorden van San José, al moeten verlaten.

De Kerk in het Centraal-Amerikaanse land heeft nog niet gereageerd op deze ontwikkelingen.

In verschillende landen wordt de Kerk geconfronteerd met verhalen over seksueel misbruik van minderjarigen. Eind februari werd de toenmalige nummer drie van het Vaticaan, George Pell, nog veroordeeld voor kindermisbruik.

Laad meer berichten...