Jan Verheyen vreest opnames op Aalst Carnaval voor nieuwe Kampioenenfilm te moeten weggooien

Foto: BELGA

Jan Verheyen overweegt een alternatief te zoeken voor enkele scènes die hij tijdens de carnavalsstoet in Aalst draaide. “Sommige beelden zijn niet goed genoeg. Dat is het risico dat je loopt wanneer je een populaire film als FC De Kampioenen draait tijdens een groot publieksevenement.”

Ze vormden afgelopen zondag voor velen de kers op de taart van Aalst Carnaval: de opnamen die tijdens de stoet werden gemaakt voor de vierde Kampioenenfilm, Viva Boma! Een flink deel van de acteurs toerde tijdens de optocht door de straten van Aalst rond op een praalwagen en dat zorgde voor massaal veel belangstelling van publiek… en pers. Precies daarmee liep het mis tijdens een actietafereel dat een prangende slotscène moest opleveren. “Het ging fout toen DDT en Fernand zwaar beledigd door de praalwagen van FC de Kampioenen over de nadarafsluitingen kropen”, vertelt Verheyen. “Op het moment dat Jacques Vermeire en Jaak Van Assche boos naar de wagen renden, verscheen plots een fotograaf in beeld. De man mocht daar helemaal niet zijn, maar het was te laat. Of ik nu vloekte of niet, de kans om de scène te draaien was verkeken.”

Video: TV Oost

Jan Verheyen ging ervan uit dat het beeld verloren was. “Zeker omdat de man een oranje fluo hesje droeg met in grote letters ‘pers’ erop. Een vrachtwagen die in beeld komt of een gebouw dat je per ongeluk meeneemt, kunnen nog worden weggewerkt. Maar met een bewegende man die ook nog eens vóór de personages loopt, wordt dat een hoop lastiger. Ik was gisteren dan ook verrast dat onze digitale tovenaars er zo goed en zo kwaad mogelijk toch in waren geslaagd de fotograaf uit het beeld te verwijderen. Wat niet wegneemt dat ik niet echt tevreden ben. Ik denk dat we beter kunnen en overweeg dan ook een alternatief te zoeken voor het mislukte shot. Opnieuw die carnavalsscène draaien, is geen optie. Maandag filmen we weer en dan zullen we de koppen bij elkaar steken.”

Jan Verheyen vreest opnames op Aalst Carnaval voor nieuwe Kampioenenfilm te moeten weggooien

Play

bekijk ook

Cast FC De Kampioenen maakt zich klaar voor opnames film tijdens carnavalsstoet in Aalst: “Hopen dat het niet regent”

Kampioenen op Aalst carnaval

Door jdr