Na beschuldigingen misbruik: makers ‘The Simpsons’ schrappen aflevering met Michael Jackson

Bron © Wall Street Journal

Foto: The Simpsons

De makers van de razendpopulaire animatieserie The Simpsons hebben beslist om de aflevering Stark Raving Dad niet meer uit te zenden. Daarin sprak Michael Jackson de stem van een van de personages in. Maar, door de huidige beschuldigingen van misbruik tegen de wijlen Amerikaanse zanger, vinden de makers het ongepast om de aflevering nog te laten zien.

Stark Raving Dad, volgens kenners een van de meest iconische afleveringen ooit van The Simpsons, was in 1991 de opening van het derde seizoen. Michael Jackson verleende toen zijn stem aan Leon Kompowsky, een kale patiënt die Homer ontmoet in een psychiatrie.

LEES OOK. Maker van ‘The Simpsons’ bevestigt een van de populairste fantheorieën

Door de beschuldigingen van kindermisbruik heeft uitvoerend producent James L. Brooks, in overleg met Matt Groening en Al Jean, beslist om de aflevering te schrappen.

“Dit is de enige keuze die we kunnen maken”, aldus Brooks aan de Wall Street Journal. “Het was een goede aflevering, waaraan we mooie herinneringen bewaren. Ik ben op zich tegen het verbranden van boeken, maar dit is ons boek dus mogen wij er zelf een hoofdstuk uit halen.”

LEES OOK. Paris Jackson neemt het op voor haar vader Michael

BEKIJK OOK. Omstreden docu over Michael Jackson nu ook op Vlaamse televisie

Door nadb