Lotto-Soudal verliest met Jasper De Buyst tweede pion in voorjaar: meervoudige breuk in het schouderblad

© rr

Jasper De Buyst houdt aan zijn valpartij in de openingsrit van Parijs-Nice een meervoudige breuk in het schouderblad over. Zijn voorjaar is voorbij.

Klik hier voor onze digitale wielergids!

De Buyst kwam hard ten val, probeerde nog verder te fietsen, maar moest uiteindelijk opgeven. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar een breuk in zijn linkerschouderblad werd vastgesteld. Een CT-scan in België wees maandag uit dat het om een meervoudige breuk gaat. “Dat betekent een inactiviteit van enkele weken. Jasper zal hierdoor niet kunnen deelnemen aan de voorjaarsklassiekers. We zullen je missen, Jasper”, postte Lotto-Soudal op Facebook.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder verloor Lotto Soudal met Jelle Wallays al een belangrijke pion in de voorjaarskern. Wallays kwam in januari ten val in de Ronde van San Juan. De West-Vlaming brak toen enkele tanden en liep een hersenschudding op. Verwacht werd dat de renner snel zou kunnen hervatten, maar uiteindelijk stond hij langer aan de kant dan voorzien en hervatte hij pas vorige week de eerste trainingen in open lucht. Zijn rentree in het peloton is pas eind april voorzien, wellicht in de Ronde van Romandië.

LEES OOK

Nu in het nieuws