Inbraak in Pizza Hut in Harelbeke komt dief duur te staan

© loh

Voor de inbraak in een Pizza Hut-restaurant in Harelbeke is een twintiger maandag door de rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden. Twee gemaskerde mannen gingen midden in de nacht aan de haal met de kluis.

jvh

In de Pizza Hut in Harelbeke werd op 28 juni 2016 ‘s nachts ingebroken. Twee mannen met een bivakmuts forceerden de toegangsdeur en sprongen over de toonbank, zo was op camerabeelden te zien. Ze gingen ervandoor met de inhoud van de kluis. De zaakvoerders werden gewekt door het lawaai en zagen nog net een duo op een bromfiets springen en wegrijden in de richting van het jaagpad. Daar trof de politie een bromfiets, twee bivakmutsen en de kluis aan. In de verte zagen ze iemand door de velden rennen.

Hoewel zijn DNA op de muts werd aangetroffen, bleef de beklaagde tijdens het proces ontkennen dat hij er iets mee te maken had. Maar daar hechtte de Kortrijkse strafrechter weinig geloof aan, want hij werd maandag veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden.

Aangeboden door onze partners