Opnieuw zware slachtoffers in Parijs-Nice: halswervelbreuk voor Barguil, Uran breekt sleutelbeen

© Photo News

De chaotische tweede etappe in Parijs-Nice heeft opnieuw enkele stevige slachtoffers gemaakt. De belangrijkste pechvogels van de waaierrit waren Rigoberto Uran en Warren Barguil. Uran brak zijn sleutelbeen, Barguil brak een halswervel.

Hugo Coorevits en Maarten Delvaux

Bekijk hier onze digitale wielergids.

Rigoberto Uran was één van de enige klassementsrenners die in de eerste rit geen schade had opgelopen. Maar in de tweede waaieretappe kwam de 32-jarige Colombiaan van EF Education First stevig ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen.

De Fransman Barguil (Arkéa Samsic) was er zelfs nog slechter aan toe. De bolletjestrui van de Tour van 2017 brak een halswervel, was enkele minuten buiten bewustzijn en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij zou zo’n acht weken buiten strijd zijn. Slecht nieuws voor de Franse procontinentale ploeg Arkéa Samsic, voor wie Barguil (samen met Greipel) één van de belangrijkste pionnen is om een wildcard voor de Tour de France af te dwingen.

Ook sprinter Mark Cavendish zullen we in de derde etappe van Parijs-Nice niet meer zien. De Britse sprinter gaf op, net zoals Gorka Izagirre (vorig jaar nog derde) , Maxime Bouet en Louis Meintjes.

© Photo News

© Photo News

© AFP

© AFP

© Photo News

LEES MEER.Alweer spectaculaire waaieretappe in Parijs-Nice: Groenewegen pakt twee op twee

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten