Model schaamt zich na twintig jaar niet meer voor rug vol acnelittekens: “Ik droeg vroeger nooit topjes”

© Instagram

Het Ierse plus sizemodel Tia Duffy, dat al poseerde in Vogue, heeft jarenlang geen kleding gedragen die haar rug ontblootte. De reden? Op haar twaalfde kreeg ze last van acne en de puistjes hebben sporen nagelaten. Nu is de brunette dertig jaar en vindt ze het de hoogste tijd om haar lichaam te accepteren zoals het is, dat bewijst ze met een eerlijke foto op Instagram.

vwh

Tia Duffy, die momenteel in Canada woont, poseerde in het kader van het nieuwe fotoproject ‘Skin Works’. Dat bundelt onbewerkte foto’s van in totaal zestig vrouwen om de aandacht te vestigen op het voorkomen van huidkanker.

Filter fond de teint

Op een van de beelden staat de getekende rug van Duffy, die ze door de vele acnesporen lang verborgen hield voor de buitenwereld. “Ik kreeg puistjes op mijn rug toen ik twaalf was. Ik had er enkele jaren last van en bleef achter met serieuze littekens. Ik droeg nooit topjes met een lage rug en op fotoshoots filterde ik de littekens weg met fond de teint. Ik piekerde me er suf over. De littekens hebben mijn hele leven gedomineerd en me erg onzeker gemaakt”, staat te lezen bij de foto die ze deelt op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bundeltje onzekerheden

Duffy was naar eigen zeggen altijd van plan om op een bepaald moment een eerlijk kiekje te delen, maar wist niet wanneer. Toen ze hoorde van het ‘Skin Works’-initiatief, voelde ze zich meteen aangesproken om mee te doen. “Mijn geode vriendin Heather is vorig jaar gestorven aan de gevolgen van huidkanker. Ze koesterde zelf de droom om te gaan sensibiliseren. Een andere vriendin is bezweken aan eierstokkanker. Ik besef meer dan ooit dat het lichaam veel meer is dan een bundeltje onzekerheiden. We mogen het nooit als vanzelfsprekend beschouwen. Ik heb dan wel littekens, maar ik ben gezond. Vanaf vandaag verberg ik ze niet meer, maar omarm ik ze. Het is zo belangrijk om echt te zijn op sociale mediaplatformen zoals Instagram.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook