“It’s showtime”: Apple stelt binnenkort concurrent Netflix voor

Bron © Reuters

Apple gaat de concurrentie aan met Netflix. Foto: REUTERS

Apple roept binnen twee weken de pers samen, onder de aankondiging “It’s Showtime”. Het zal daar zijn eigen streamingdienst voorstellen die de concurrentie met Netflix moet aangaan.

Nog twee weken en dan doet Apple uit de doeken hoe het de strijd zal aangaan op de markt van streamingdiensten als Netflix en Prime van Amazon. Op 25 maart is de pers uitgenodigd op de campus in Californië. Op de uitnodiging staat alleen “It’s Showtime”.

Het is al langer bekend dat Apple aan een eigen streamingdienst werkt. Het heeft al 2 miljard dollar geïnvesteerd om eigen producties te maken en grote sterren als Oprah Winfrey aan boord te hijsen. De lancering zal wereldwijd gebeuren om rechtstreeks de concurrentie aan te gaan met Netflix. Er zullen programma’s te zien zijn die Apple zelf produceerde, maar het bedrijf heeft onder meer ook HBO benaderd om ook die programma’s in het aanbod te kunnen opnemen.

De nieuwe dienst, die waarschijnlijk in april uitgerold wordt, moet de inkomsten op peil houden voor de tech-gigant. Klanten houden langer dan vroeger hun smartphone bij. Daardoor vertraagt de verkoop van de iPhone.

Door Tom Le Bacq
AANGERADEN