“Dries Van Langenhove belt leerkracht thuis op over de les rond racisme”

Foto: rr

Scholengroep Gent van het GO! Gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, gaat een klacht indien tegen Vlaams-Belanglijsttrekker en leider van Schild & Vrienden, Dries Van Langenhove. De scholengroep neemt het niet dat Van Langenhove een leerkracht thuis opbelde over de inhoud van haar les rond racisme.

Na zijn telefoontje op het privénummer van de leerkracht, belde hij ook nog met de schooldirectie om zijn beklag te doen. Hij vond het niet kunnen dat de leerkracht stukken uit de Pano-reportage over Schild&Vrienden gebruikte in haar lessen. Omdat hij geen gehoor vond, dreigde hij met een klacht bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten Agodi.

“Ongepast dat buitenstaanders dicteren wat in de les aan bod komt”

GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap lichtte aan de nieuwssite Apache toe wat het fout vindt aan de actie van Van Langenhove: “Binnen het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap is ons pedagogisch project erop gericht om leerlingen als actieve burgers op te voeden. Dat betekent met respect en openheid en vanuit een gelijkwaardigheid een mening kunnen formuleren en ook openstaan voor andere meningen. Het is de taak van leerkrachten om een open discussie in een klas mogelijk te maken. Die pluralistische basishouding en open dialoog vinden wij belangrijk en is het kader waarbinnen gewerkt wordt. In die zin is het niet gepast dat buitenstaanders, politici of anderen, dicteren wat er in een les aan bod kan komen en wat niet.”

Go! vindt voorts dat Van Langenhove de privacy schond door de leerkracht thuis op te bellen. Van Langenhove vindt niet dat hij de privacy met voeten heeft getreden en zegt dat het nummer van de leerkracht op internet terug te vinden is. De VB-lijsttrekker in Vlaams Brabant gaat er niet mee akkoord dat hij in de bewuste les omschreven is als racist en antidemocraat. Van Langenhove vindt ook dat in de les stemadvies wordt gegeven.

Play

bekijk ook

Filmpje opgedoken waarin lerares Dries Van Langenhove “randdebiel” noemt tijdens de les, school stelt onderzoek in

Dries Van Langenhove getrakteerd op boegeroep tijdens klimaatprotest in Brussel

Door pom
AANGERADEN