Het gaat slecht met Victoria’s Secret, maar in Frankrijk openen binnenkort drie nieuwe winkels

De winkel van Victoria’s Secret op 5th Avenue in New York Foto: vwh

Het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret heeft al jaren te maken met tegenvallende verkoopcijfers. In de Verenigde Staten alleen zullen om die reden 53 winkels gesloten worden, maar in Frankrijk ziet het bedrgijf nog potentieel. Daar openen binnenkort 3 nieuwe shops.

Victoria’s Secret opent in de zomer een eerste winkel in hartje Parijs, in het winkelcentrum Forum des Halles om precies te zijn. In de winkelruimte van 500 vierkante meter zullen zowel de jeugdige lijn ‘Pink’ als de hoofdlijn worden aangeboden.

Later komen er bij onze zuiderburen nog winkels bij in de commerciële centra Cap 3000 en Val d’Europe, respectievelijk gelegen in Saint-Laurent-du-Var en Serris. In Frankrijk waren er al filialen van de keten in de luchthavens van Charles de Gaulle, Toulouse Blagnac en Orly. Die focussen vooral op de verkoop van beauty en accessoires.

Volgens modewebsite Fashion Network is het de bedoeling dat de nieuwe winkels het potentieel van het merk op de Franse markt zullen aanduiden. In de Verenigde Staten spitst het merk zich toe op het sluiten van winkels - 53 van de 1.170 in totaal - na enkele zwaar verlieslatende kwartaalrapporten.

LEES OOK. Victoria’s Secret sluit meer dan vijftig winkels

Door vwh