Celien Hermans 30 kilo lichter na maagoperatie

© BELGAIMAGE

Na een herseninfarct in 2018 voelt Celien Deloof (26), dochter van Margriet Hermans, zich weer topfit. Daar zit ook een zware maagoperatie voor iets tussen: in september koos Deloof voor een gastric sleeve-ingreep, waarbij de maag drastisch versmald wordt. Intussen is ze al dertig kilo kwijt.

dvg

“Het is hard geweest”, vertelt ze in Dag Allemaal. “Na zo’n ingreep moet je je hele leven aanpassen. De eerste maanden kreeg ik een strikt voedingsschema. Maar ik zou het direct opnieuw doen. Ik voel me fitter en heb meer energie.” Deloof koos voor een maagoperatie om haar kinderwens in vervulling te laten komen. “Ik had al zo veel fysieke klachten dat nog eens twintig zwangerschapskilo’s erbij te veel zouden zijn. Mijn man Nico en ik willen zeker een kindje. Al is het nog niet voor meteen. Eerst moet mijn gezondheid nog wat stabiliseren.”

Ook is Deloof druk aan het sporten. “Ik heb me zelfs al ingeschreven voor de Antwerp 10 Miles. Dat ik als 26-jarige niet meer buiten adem ben als ik de trap op moet, betekent veel voor mij. Ook bij optredens is het handiger, ik raak nu veel vlotter op en van het podium.” Met Ritme in mij heeft Celien Deloof net een eigen album gelost. Daar staan onder meer twee duetten met haar moeder Margriet op.

Lees ook