Productiehuis Bart De Pauw maakt in alle stilte nieuw Vier-programma

Foto: *

Koeken Troef!, het productiehuis van Bart De Pauw, ontwikkelt momenteel in alle stilte een nieuw programma voor Vier. Enkele maanden geleden klonk het nog dat het “door de geleden imagoschade amper nog opdrachten binnenhaalde en noodgedwongen zou afslanken”.

Over de inhoud en de acteurs wil noch het productiehuis, noch de zender al iets kwijt. Alleen dat het gaat om een sketchprogramma en dat “in de komende maanden opnames van een eerste scenario gepland staan”. Voor alle duidelijkheid: het gaat om een proefopname die bij eventueel groen licht, na evaluatie, tot een nieuw Vier-programma kan leiden. “Of en wanneer deze sketchshow op antenne zou kunnen komen, is dus nog onbepaald: zodra de creatieve ontwikkelingsfase afgerond is, zal het programma een naam en mogelijk uitzendmoment krijgen”, klinkt het.

Koeken Troef! maakte voor Vier eerder twee seizoenen van Jani gaat en één seizoen van De Boxy’s. Het nieuwe programma staat evenwel los van de proefopnames die het productiehuis vorig jaar al maakte voor de zender. Dat was ook voor een sketchprogramma, maar die belandden (vooralsnog) in de ijskast. Toen was Bart De Pauw op de set aanwezig en was hij bij de productie betrokken, ook al zette hij begin 2018 officieel een stap terug als zaakvoerder van Koeken Troef!. Of hij ook nu betrokken is, is niet duidelijk.

In september vorig jaar liet Koeken Troef! in een persbericht weten dat het noodgedwongen zou afslanken. De geleden imagoschade zou ertoe hebben geleid dat het productiehuis – met een twintigtal medewerkers – amper nog opdrachten kreeg. Toch werd dat nieuws over die afslanking later nooit geconcretiseerd.

Door bpr
Meest recent