Ook wijziging van de plannen stuit al op een njet

Provincie geeft negatief advies over ontdiepingsproject Damslootmeer

© ghl

De Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC) heeft negatief advies gegeven voor het megalomane ontdiepingsproject van het Damslootmeer door grondverzetter nv Aerssens. Het college van burgemeester en schepenen bepleitte met diensthoofd leefmilieu Dirk De Pauw en burgemeester Elsie Sierens vorige week hun eigen negatief advies in het dossier op de zitting. Met succes dus.

redactie

Destelbergen en Heusden halen (al een beetje) opgelucht adem. Het project waarbij gedurende meer dan een decennium bijna dagelijks vrachtwagens aan en af zouden rijden met in totaal 1,2 miljoen ton afgegraven grond om het Damslootmeer mee op te vullen, lijkt weer een stuk verder af. Eerder tekenden 1873 bewoners al bezwaar aan tegen wat zij als "waanzin" bestempelden. "Het dossier gaat nu de goede richting uit, en dat sterkt ons in onze voornemens", reageert burgemeester Elsie Sierens (Open VLD). "De definitieve beslissing van de deputatie moet tegen 12 april genomen worden, maar we hebben er vertrouwen in dat zij het advies gaan volgen."

De firma Aertssen heeft ondertussen bij de commissie wel een nieuwe administratieve lus willen invoeren. Ze trachtten het dossier bij te sturen op basis van de negatieve adviezen door voorstellen te formuleren om één en ander van de bezwaren om te buigen. Belangrijk is evenwel dat ook deze administratieve lus al op een njet is gestuit bij de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC). "Al hadden wij al meteen ons veto gesteld bij dit handigheidje", besluit burgemeester Elsie Sierens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten