Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Net op verjaardag van haar dood is foto van Charlotte Van Walleghem van graf verdwenen

Familie doet oproep om steen met afbeelding van vermoorde dochter terug te vinden

  • Net op verjaardag van haar dood is foto van Charlotte Van Walleghem van graf verdwenen
    Sarah, de zus van Charlotte, denkt niet dat de steen wegwaaide. “Er staan veel lichtere dingen op het graf.”
Staden -

De familie van de in 2003 vermoorde Charlotte Van Walleghem merkte maandag dat van haar graf op de begraafplaats in Staden de granieten blok met daarin een foto van Charlotte verdwenen was. “Dit is zeker in deze periode een emotionele klap.”

Op 9 maart was het precies zestien jaar geleden dat Charlotte Van Walleghem uit Staden op 18-jarige leeftijd vermoord werd in Roeselare. Het meisje werd 's nachts gewurgd toen ze op de terugweg was van haar werk in een restaurant. Enkele spelende kinderen vonden haar lichaam de dag daarna tussen enkele containers. Het onderzoek naar wat er precies gebeurd was, duurde enkele maanden.

Uiteindelijk werd de dader, Roeselarenaar Jos Heyman-Dewitte gevonden. Hij had het slachtoffer aangerand en gewurgd met haar eigen sjaal. De man kreeg een celstraf van dertig jaar. Die zit hij uit in Hasselt. “Elk jaar gaan we rond deze periode naar het graf van mijn zus. Zaterdag hadden we een bezoekje gebracht.

Door het stormweer besloten we om maandag nog eens langs te gaan om te zien of het graf niet beschadigd was. Toen stelden we vast dat het granieten blok met daarin een foto van Charlotte was verdwenen”, zegt haar zus Sarah Van Walleghem (37).

Gestolen?

De familie Van Walleghem vreest dat het blok vanop het graf van Charlotte gestolen is. “Andere, lichtere voorwerpen die erop stonden, waren gewoon op hun plaats gebleven en het blok met de foto stond zelfs nog wat meer uit de wind”, zegt Sarah. Het voorval maakt extra emoties los bij de familie. “Die foto maakt het persoonlijker om naar het graf te gaan. Zeker in deze periode van het jaar, waarin we toch altijd bezig zijn met de dood van Charlotte, maakt het ons allemaal nog emotioneler.”

Sarah plaatste begin deze week een oproep op sociale media om de foto terug te vinden. Wie haar en de familie kan helpen, mag contact opnemen met de familie.