Vanaf volgend jaar op vakantie in bungalowpark aan Donkvijver: “We zetten volop in op fietstoeristen”

  • Op dit terrein van 18 hectare, omarmd door de Kortrijkstraat, Minderbroedersstraat en de Donkvijver, plant Roompot een vakantiepark met 200 chalets.
Oudenaarde -

Vakantieparkaanbieder Roompot heeft de concrete plannen klaar voor de herontwikkeling van het terrein van de voormalige camping Kompas in Oudenaarde. Met behoud van de bestaande natuur worden 200 chalets gebouwd. De focus ligt op het wielertoerisme.

Roompot, de Nederlandse aanbieder van vakantie- en bungalowparken, stapte in 2017 in een publiek-private samenwerking met de stad Oudenaarde voor de herontwikkeling van de voormalige camping Kompas. In het voorjaar van 2020 wil Roompot de vergunning op zak hebben voor de realisatie van een vakantiepark met in totaal 200 chalets en een afgebakende zone met een twintigtal plaatsen voor mobilhomes. Deze plannen zullen in vier fasen worden uitgewerkt. Bedoeling is om in de zomer van 2021 de eerste gasten te verwelkomen in het nieuwe vakantiepark dat ‘Resort Flemisch Ardennes’ wordt gedoopt.

“Normaal ontwikkelen we vakantieparken in kustgebieden. Dat we ons oog op Oudenaarde hebben laten vallen, heeft natuurlijk met het wielrennen te maken”, benadrukken Jan Blijenberg en Pascal Vandenbussche van respectievelijk Roompot Nederland en Roompot België.

“Met de wielerploeg Roompot zijn we sowieso wielerminded en de Vlaamse Ardennen is nu eenmaal dé fietsregio van Vlaanderen, zeker sinds de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Het vakantiepark in Oudenaarde wordt dan ook het eerste in België dat we in een natuurgebied realiseren. We mikken daarbij uiteraard op het fiets- en wandeltoerisme. Roompot zorgt voor de verblijfsmogelijkheden en voor allerlei activiteiten zullen we samenwerken met The Outsider, die zijn stek aan de Donkvijver heeft.”

Natuur behouden

Het ‘Resort Flemish Ardennes’ wordt in verschillende fasen ontwikkeld. In de eerste en tweede fase worden ongeveer negentig chalets en twintig groepsaccommodaties gerealiseerd. Ook komen er twintig camperplekken. In fase drie en vier komen er op het ruim 18 hectare grote terrein nog ongeveer negentig verblijven bij. Bij het ontwerp wordt ingezet op de versterking van het landschap en de biodiversiteit. De aanwezige en waardevolle groen- en landschapselementen blijven dan ook behouden. Ook de waterpartijen worden behouden en versterkt.

Jan Blijenberg: “Het park ligt in een schitterende omgeving en we willen er alles aan doen om de natuur te behouden en als het kan zelfs te verbeteren en vergroten. Met deze plannen zijn we overtuigd dat het ‘Resort Flemish Ardennes’ daaraan bijdraagt en dat het voor de gasten een heerlijke plek wordt om te verblijven. De recreatiewoningen worden verkocht aan particuliere investeerders. De prijzen schommelen tussen 150.000 en 300.000 euro. De eigenaars kunnen dan kiezen om de chalets zelf te gebruiken of om deze via Roompot Vakanties te verhuren.”

Door Paul Darragas
VOOR ABONNEES