Brian Lynch moet meteen tegen basketbalclub waar hij bij huisvuil werd gezet: “Dit is geen revanche, wel ironisch”

Foto: GEERT TRESIGNIE

In november vorig jaar werd hij bedankt voor bewezen diensten bij Charleroi, vorige week keerde hij terug naar Limburg United. En wat is de eerste opdracht van coach Brian Lynch? Vanavond Limburg-Charleroi, volgende week naar Charleroi.

“Dit is geen revanche, dit is wel ironisch, meer niet”, zegt Lynch. Natrappen wil hij niet doen. “Zo steek ik niet in elkaar. Alleen: door de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League was er nauwelijks tijd in de voorbereiding op het seizoen. We hadden ook aardig wat geblesseerden. Ik werd doorgestuurd net voor een competitiebreak omdat de Belgian Lions speelden. Jammer, want in die break konden we net een tijdje trainen op opbouwen.”

Toen ex-club Limburg United na een paar maanden retraite in Australië weer kwam aankloppen, twijfelde de echtgenoot van ex-tennisster Kim Clijsters naar eigen zeggen niet en tekende een contract voor twee seizoenen. “Ik maakte de start van de club mee in 2014. Het doel is een plaats in de play-offs (top acht, nvdr.).”

Door cpm, hjb
  • AANGERADEN