Peter Van de Veire over de moeilijke start van MNM: “Gruwelijk”

In ‘Schoeters en bellen’, de nieuwe online talkshow van Siska Schoeters, heeft radiofenomeen Peter Van de Veire (47) het over de moeilijke start van radiozender MNM. “Het was belachelijk persoonlijk”, vertelt hij openhartig.

“MNM was een heel lastige baby”, vertelt Peter Van de Veire aan Siska Schoeters als ze vraagt naar de ‘geboorte’ van radiozender MNM. “Het was het verhaal van de baby die wat ongewenst was. Dat was op dat vlak heel gruwelijk. Die was echt ongewenst door meerdere partijen, dus dat was heel moeilijk. We zijn echt op min tien begonnen.”

“Ik was de doodgraver van Donna. Het was belachelijk persoonlijk. Zonder dat mensen medelijden moeten krijgen: dat was echt hard. Ik heb daar heel veel uit geleerd, ik heb op dat moment ook heel veel van de politiek geleerd.”

Peter Van de Veire over de moeilijke start van MNM: “Gruwelijk”
Foto: VRT

Van de Veire refereert naar een artikel in Knack, dat in 2010 enkele facturen uitlekte die de presentator ten tijde van de lancering van MNM uitschreef aan de VRT. “Ik ben daar enorm goed voor betaald, sowieso. Maar dat ging wel over een verhaal van een half jaar. (...) Als de kijker, luisteraar of surfer dat ziet, zegt die: dat met ons belastinggeld? En gelijk hebben ze, ik zou ook zo reageren. Maar mensen kijken niet verder dan dat bedrag.”

De publieke opinie zat tegen, waardoor verschillende ervaren radiomakers en deejays ook wegbleven. “We zijn goed gestart, maar ik besefte wel na de eerste dag: damn, nu moeten we dat élke dag gaan maken. Met een ploeg die superjong, supergedreven, maar vreselijk onervaren was. Zonder overdrijven hebben we de eerste twee, drie jaar echt wel aangemodderd en onze weg gezocht.”

Door ehu