Ikea komt met duurzame collectie

Bron © Ikea

Foto: Ikea

De Zweedse meubelgigant Ikea wil zijn ecologische voetafdruk verkleinen en komt daarom op de proppen met een duurzame collectie meubelen en textiel die vanaf 1 april in de rekken liggen.

Rotan, bamboe, duurzaam textiel,...in de nieuwste collectie meubelen en textiel van de Zweedse meubelgigant Ikea staat duurzaamheid voorop. Door bewust te kiezen voor natuurlijke materialen zoals wol en katoen van duurzame bronnen hoopt Ikea zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen tot een beter klimaat. Ook bij het samenstellen van het kleurenpalette werd rekening gehouden met het milieu: van neutrale, aardse tinten tot verschillende schakeringen blauw. Een overzicht.

Badkamermeubels - HEMNES

Ikea komt met duurzame collectie
Foto: IKEA

Een opbergbank, wastafel, wandplank en een hoge kast met glazen deuren: de meubelen uit de HEMNES-collectie werden dan wel ontwikkeld voor de badkamer, toch kunnen ze ook elders in huis een plekje krijgen en daarmee passen ze feilloos in de slow living trend.

Tapijt TRANGET

Ikea komt met duurzame collectie

Breng de oceaan naar binnen met het handgeweven tapijt TRANGET. Het gestreepte tapijt met verschillende tinten blauw werd in India gemaakt in georganiseerde weefcentra waarvan Ikea beweert dat de werknemers in goede arbeidsomstandigheden werken en een eerlijk loon krijgen.

Lamp KNIXHULT

Ikea komt met duurzame collectie
Lamp KNIXHULT Foto: IKEA

Deze lampen zijn gemaakt uit verschillende soorten donkere bamboe die vaak eindigen op de afvalberg. Ze geven de kamer meteen een exotisch sfeertje zonder afbreuk te doen aan de naturelle uitstraling van de ruimte.

Bed MINNEN

Ikea komt met duurzame collectie
Bed MINNEN Foto: IKEA

Vrolijk en het doet kinderen denken aan de zon: Het uitschuifbare bed leukt de kinderkamer op en in combinatie met de SÅNGLÄRKA textielcollectie in blauwe tinten word je algauw meegevoerd naar het strand.

Voetenbankje GAMLEHULT

Ikea komt met duurzame collectie
Voetbankje GAMLEHULT Foto: Ikea

Het voetenbankje werd gemaakt uit rotan,een duurzaam materiaal dat snel groeit en hernieuwbaar is. Laat je voeten erop rusten of gebruik het als bijzettafeltje of opbergruimte voor enkele magazines of een fleecedekentje.

De collectie is vanaf 1 april te vinden in alle Belgische filialen van Ikea en in de webshop.

Door LLA