Adam Yates ondanks nieuwe tijdswinst in Tirreno: “Het zal niet genoeg zijn voor de eindzege”

© BELGA

Adam Yates (Mitchelton - Scott) heeft zondag in de Tirreno zijn voorsprong op eerste achtervolger Primoz Roglic in het klassement met 16 seconden vergroot tot 25 tellen. Maar dat zal niet volstaan meent de Brit.

Bram Vandecapelle

Bekijk hier onze digitale wielergids.

Adam Yates: “Eindzege zal niet lukken”

“Ik was naar deze Tirreno gekomen om een ritzege te winnen, dat is mij niet gelukt en ook de eindzege zal niet lukken. Ik heb nu 25 seconden voorsprong op Primoz Roglic, maar ik denk dat het niet genoeg zal zijn voor de eindzege veilig te stellen. Vorig jaar verloor ik in dezelfde tijdrit van 10 km 36 seconden op hem. Dat zal nu niet anders zijn. Mocht de tijdrit een heuveltje bevatten, had ik wel kans gemaakt. Maar nu is het gewoon een plat parcours. Ik maak geen kans. Mijn volgende wedstrijden zijn Catalonië, Baskenland, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik”

Jakob Fuglsang: “Voor Scarponi”

“Het lijkt gemakkelijk, maar dat is het echt niet. Gisteren kon ik profiteren van het feit dat ik in het wiel kon zitten omdat Lutsenko in de aanval was. In tegenstelling tot de concurrentie moest ik geen energie verspillen. Onze ploeg is heel sterk. Niet alleen Lutsenko en ik, maar het hele team rijdt goed. Dat we nu al negentien zeges hebben, komt vooral omdat verschillende renners erin slagen te winnen. En we hadden ook het voordeel dat we in de ploegentijdrit 1’13” verloren en daardoor wat ruimte kregen van de andere klassementsrenners. Ik ben blij dat ik deze rit heb gewonnen, vlakbij de woonplaats van mijn overleden ploegmaat Michele Scarponi. Gisteren was zijn vrouw nog aan de start en dat gaf mij veel motivatie. Ik sta nu derde, maar de eindzege wordt onmogelijk. Ik zal zelfs nog een supergoeie tijdrit moeten rijden om Dumoulin nog af te houden voor de derde plaats.”

LEES MEER. Fuglsang wint lastigste rit in Tirreno-Adriatico, leider Adam Yates vergroot voorsprong op Roglic

LEES OOK

Nu in het nieuws