Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Moeder van vier kinderen wordt jongste topmagistraat van het land: “Nee, ik sta niet elke dag aan de schoolpoort, je kan niet alles hebben”

Moeder van vier vanaf vandaag jongste procureur van het land

  • Moeder van vier kinderen wordt jongste topmagistraat van het land: “Nee, ik sta niet elke dag aan de schoolpoort, je kan niet alles hebben”
Overijse -

Ze is moeder van vier lagereschoolkinderen en weet dus als geen ander hoe ze prioriteiten moet stellen. En net dát is wat Ine Van Wymersch (38) vanaf maandag ook zal doen als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde. Ze wordt de jongste topmagistrate van het land. Haar taak: de Vlaamse Rand rond onze hoofdstad zo veilig mogelijk houden. “Kiezen en beslissingen nemen. Daarin verschillen mijn gezin en werk niet veel.”

Ine Van Wymersch
Soms loop ik een paar uur rond met een schuldgevoel als mijn dochter begint over andere mama’s die de woensdag en vrijdag thuis zijn. Maar tegelijk denk ik: ik ben niet jaloers op die mama’s

Het drama in Christchurch deed Ine Van Wymersch onmiddellijk nadenken. Als vandaag een extreemrechtse Vlaming hetzelfde van plan zou zijn en een moskee in pakweg Vilvoorde binnenstormt, dan rust alle ...