Opvallend onopvallende lancering van twee nieuwe iPads: dit zijn de vernieuwingen van de iPad Air en iPad Mini

Wanneer Apple een nieuw product of een update aankondigt, gaan daar veel tromgeroffel en nog meer geruchten aan vooraf. Maar vandaag heeft het bedrijf in alle rust een nieuwe versie van zowel de iPad Air als de iPad Mini voorgesteld. Twee producten die voor het eerst een refresh krijgen… én een bijhorend potloodje.

Toeters en bellen waren er niet. Allicht hield Apple de presentatie bescheiden om dan later in de lente met des te meer power zijn lang verwachte streamingdienst te lanceren. Maar dat wil niet zeggen dat er over de nieuwe iPads niets te zeggen valt.

Opvallend onopvallende lancering van twee nieuwe iPads: dit zijn de vernieuwingen van de iPad Air en iPad Mini
Je kan letterlijk schrijven op de nieuwe iPads.

Opvallende vernieuwing – toevoeging eigenlijk – aan de iPad Air en iPad mini is de Apple Pencil. Een potloodje waarmee je op het scherm kan schrijven. “'Handig om snel een notitie te maken of om een tekeningetje neer te krabbelen. Maar ook geschikt om foto’s te retoucheren”, zegt Apple. Met de pencil hoopt Apple meer studenten te lokken.

De iPad Air (10,5 inch) kreeg voorts de nieuwe A12 bionische chip die de prestaties met 70 procent de hoogte in jaagt. De chip verwerkt de 3D-tekeningen viermaal sneller dan de vorige iPad Air.

Het nieuwe Retina-scherm (10,5 inch) heeft een half miljoen pixels. Dat is twintig procent meer dan de vorige versie. Ondanks de verbeteringen weegt de iPad Air amper 500 gram. Wie wat meer kan torsen, kan een apart keyboard kopen.

Batterij gaat dag mee

Opvallend onopvallende lancering van twee nieuwe iPads: dit zijn de vernieuwingen van de iPad Air en iPad Mini
Voor de nieuwe iPad Air is een apart toetsenbord beschikbaar.

Ook de iPad mini (7,9 inch), sinds 3,5 jaar op de markt, krijgt een update met de A12 bionische chip. Die laat de tablet driemaal sneller werken dan de vorige mini en maakt de grafische verwerking negenmaal sneller. Het scherm van de Ipad mini heeft de hoogste densiteit aan pixels van alle iPads.

Dankzij het LTE-verbindingsysteem blijft de iPad Mini zelfs met een zeer zwak wifi-signaal nog altijd top presteren. “En de nieuwe batterij gaat een hele dag mee”, belooft Apple.

De iPad Air kost 569 euro; de iPad mini kost 459 euro. Ze zijn begin april in de winkels.

Door pom
AANGERADEN
Meest recent