Vrouw van Roger De Vlaeminck openhartig over breuk: “Hij gaf mij te weinig aandacht, zo simpel is het”

In betere tijden: Roger De Vlaeminck, zijn echtgenote Katty en hun zoon Eddy. Foto: rr

Roger De Vlaeminck (71) maakte vorige week zelf wereldkundig dat zijn huwelijk met Katty Spriet een aflopende zaak is. Zijn 46-jarige (bijna) ex-vrouw geeft vandaag meer details over de relatiebreuk in Dag Allemaal.

Spriet betreurt het einde van haar huwelijk met De Vlaeminck naar eigen zeggen erg, want “mijn liefde voor Roger was groot. Voor mij was ons huwelijk iets voor het leven.” Het koppel probeert de breuk dan ook zonder slaande deuren af te wikkelen, “al is dat niet altijd gemakkelijk”.

Want dat Roger De Vlaeminck niet altijd even attent is, dat lieten zijn dochters uit zijn eerste huwelijk eerder al noteren. Spriet bevestigt: “Dat heeft er zeker mee te maken, ja. Ik kreeg te weinig aandacht van hem. Zo simpel is het.” Toch woont het koppel nog altijd samen in één huis in Kaprijke. “Ah ja, we hebben dat huis samen gebouwd. Het is van ons allebei, dus ik heb evenveel recht om daar te blijven wonen als Roger.

LEES OOK. Roger De Vlaeminck na vijftien jaar huwelijk weg bij Katty: “Het ging niet meer zo goed tussen ons”

Het koppel heeft samen een zoon Eddy, genoemd naar Eddy Merckx, de grote concurrent van De Vlaeminck. Eerder was de ex-wielrenner ook al getrouwd met de Nederlandse Marleen met wie hij twee dochters, Nadia en Sheila, heeft.

Door jvh