Meer details en prijzen bekend van collectie Ikea met Off-White

De Amerikaanse ontwerper Virgil Abloh, de man achter het modelabel Off-White en de mannenlijn van Louis Vuitton, maakt een collectie voor Ikea. Dat nieuws werd een kleine twee jaar geleden al bekendgemaakt, maar nu weten we ook wat de producten zullen kosten en wanneer ze in de winkel zullen liggen.

flb

Eerst en vooral het goede nieuws voor de fans van Off-White: de collectie van Virgil Abloh met Ikea zal ook in ons land verkrijgbaar zijn. Die zal onder meer bestaan uit een reeks tapijten, een deurstop, een stoel, een tafel, een loungezetel, kussens, een spiegel en een klok. Ook de bekende Frakta-tas wordt door de ontwerper onder handen genomen.

Het lifestyleplatform Highsnobiety meent te weten dat de resultaten van de samenwerking, die de naam Markerad heeft gekregen, vanaf november in de winkelrekken zullen liggen. Bij Ikea België willen ze dat niet helemaal bevestigen. “Een concrete lanceringsdatum hebben we nog niet. Wel weten we dat dit tussen september 2019 en december 2019 zal zijn”, klinkt het.

Rekening van 59 euro

Wat wel al duidelijk is geworden, is om welke prijzen het ongeveer zal gaan. De tafel zal om en bij de 279 euro kosten, de stoelen 70 euro, de loungezetel 100 euro, de kussens 10 of 13 euro. Het tapijt met daarop ‘Wet Grass’ komt op 229 euro, dat met de Ikearekening op 59 euro, de spiegel 159 euro en de klok 25 euro. De prijzen van de andere tapijten schommelen tussen 79 en 229 euro. Wie enkel over een klein budget beschikt, kan voor de ‘Sculpture’-tas gaan, die kost 10 (kleine versie) of 13 euro. Let wel op: de prijzen van Ikea verschillen van land tot land dus die kunnen wat afwijken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten