Meisje (14) sterft nadat ze telefoon in bad laat vallen

Bron © Metro

Themabeeld Foto: Shutterstock

Een veertienjarig schoolmeisje uit Rusland is dinsdag overleden nadat ze haar gsm in het water had laten vallen terwijl ze in bad zat.

Yulia Vysotskaya (14) werd geëlektrocuteerd door haar opladende telefoon, en verdronk vervolgens in bad in haar ouderlijke huis in het Centraal-Russische Cheboksary, tussen Nizhnu Novgorod en Kazan. Haar ouders belden nog om een ambulance, maar de toegesnelde hulpdiensten konden ter plaatse enkel de dood vaststellen.

Het is al het derde soortgelijke incident in het land in enkele maanden, ondanks verschillende waarschuwingen van de Russische overheid. In december stierf de 15-jarige Irina Rybnikova toen haar opladende iPhone in bad viel in het Siberische Bratsk, en in februari overleed de 12-jarige Kseniya P. in Moskou toen hetzelfde gebeurde terwijl ze naar muziek luisterde.

LEES OOK. Belgische tiener (14) geëlektrocuteerd nadat telefoon in bad valt

Een Russische overheidsambtenaar waarschuwt nu dat “ontspannen in de badkamer met je smartphone gelijkstaat aan Russische roulette. Water geleidt goed, daarom krijg je een kortsluiting als een opladende telefoon in het water valt. Als zo’n toestel niet wordt opgeladen aan 220 volt, vallen zulke tragedies niet voor.”

Door jvh
VOOR ABONNEES