Politie zoekt getuigen van gewapende home invasion bij 80-jarige vrouw thuis

Foto: VTM

Deurne -

Een onbekende man probeerde begin december een 80-jarige vrouw te overvallen in haar appartement op de Ter Rivierenlaan in Deurne. De man bedreigde haar met een vuurwapen maar werd verjaagd door de buren. De dader is nog steeds op de vlucht. Dinsdagavond werd een reconstructie van het misdrijf vertoond in het opsporingsprogramma ‘Faroek Live’ op VTM, in de hoop dat getuigen zich melden bij de politie.

De feiten gebeurden op 8 december 2018. De overvaller liep volgens getuigen al rond 16u rond in de buurt van het Rivierenhof. Hij belde iets voor 21u lukraak aan bij het appartementsgebouw aan de Ter Rivierenlaan. Een van de bewoners dacht dat de man een koerier was en liet hem binnen.

De man trok naar de zevende verdieping en belde daar aan bij de 80-jarige bewoonster. Die dacht dat haar buren aanbelden en deed zonder kijken de deur open. De man, die een typerende rode trui of vest droeg, vroeg in gebroken Nederlands of ze een probleem had met haar televisie.

Geweer tegen slaap

De man duwde de deur open en smeet de 80-jarige vrouw op de grond. Hij hield een geweer tegen haar slaap en zei dat hij geld nodig had. Een buurvrouw was gealarmeerd door het tumult en belde aan bij het slachtoffer. De man duwde een revolver in de heup van het slachtoffer en verschool zich achter de deur. Toch kon de oude vrouw vluchten met de hulp van haar buren.

De overvaller koos eieren voor zijn geld en vluchtte zonder buit weg richting de Plankenbergstraat. Even later reed daar een kleine grijze wagen aan hoge snelheid weg. Mogelijk was dat de wagen een medeplichtige, maar dat zijn de speurders niet zeker. Ze zou dan ook graag de bestuurder van die wagen spreken.

Rode trui

De dader was een jongeman tussen 25 en 30 jaar en heeft een licht getaande huidskleur. Hij is normaal gebouwd, ongeveer 1,70 meter groot. De man droeg een typerende rode trui of jas en had een soort pet op. Hij had ook een soort kindertasje vast, waarin hij zijn wapen in verborg.

De politie vraagt alle mogelijke getuigen van het voorval te bellen naar het gratis nummer 0800/30.300 of te mailen naar opsporingen@police.belgium.eu voor tips.

Politie zoekt getuigen van gewapende home invasion bij 80-jarige vrouw thuis
De robotfoto van de dader. Foto: VTM
Politie zoekt getuigen van gewapende home invasion bij 80-jarige vrouw thuis
De man droeg een typerende trui of jas. Foto: VTM
Politie zoekt getuigen van gewapende home invasion bij 80-jarige vrouw thuis
Het misdrijf gebeurde op 8 december in de Ter Rivierenlaan. Foto: VTM
Door jtp, sare
VOOR ABONNEES