Grote drugshandel met link naar Antwerpen ontmanteld in Louvain-la-Neuve

Bron © BELGA

Foto: Getty Images/iStockphoto

Antwerpen -

In Louvain-la-Neuve is vorige week een grote drugshandel ontmanteld. De raadkamer heeft woensdag de aanhouding bevestigd van vier Polen en twee mensen uit Waals-Brabant. De Polen organiseerden de drugshandel vanuit de regio Antwerpen.

Op woensdag 13 maart hield de politie op elf plaatsen tegelijkertijd huiszoekingen: zes in Antwerpen, vier in Louvain-la-Neuve en één in Perwez. Daarbij werden toen meer dan 26.000 euro cash geld, 112 cannabisplanten en meer dan 4,5 kilogram cannabisbloemen in beslag genomen.

Het onderzoek was al enkele maanden aan de gang, na meldingen van verdacht gedrag op een plein in de studentenstad Louvain-la-Neuve. Er volgden observaties, en telefoongesprekken werden afgeluisterd. De politiezone van Ottignies/Louvain-la-Neuve en federale speurders coördineerden het onderzoek, maar ook de politiezones van Antwerpen, Zwijndrecht en Borsbeek waren betrokken.

De onderzoeksrechter vaardigde zeven aanhoudingsmandaten uit. Woensdag besliste de raadkamer dat vier Polen en twee mensen uit Waals-Brabant langer in de cel blijven. Nog iemand uit Waals-Brabant werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten.