Thomas Pieters opent met zesde plaats in Maleisië

Bron © BELGA

Foto: AFP

Thomas Pieters heeft donderdag met een ronde van 67 slagen een fraaie start genomen op het Maybank Championship-golftoernooi (European Tour/3 miljoen dollar), dat doorgaat op de Saujana-golfbaan in het Maleisische Shah Alam nabij de hoofdstad Kuala Lumpur.

Pieters moest nochtans op zijn eerste en laatste hole een bogey op zijn kaart schrijven, maar de nummer 81 op de wereldgolfranglijst putte op zijn overige zestien holes vijf birdies en een eagle weg, wat goed was voor een ronde van vijf onder par. De 27-jarige Antwerpenaar telt in de tussenstand twee slagen meer dan de Spanjaard Nacho Elvira en de Australiër Marcus Fraser, die zich in 2016 de beste toonde.

Thomas Detry stond na dertien holes, waarop hij zes birdies lukte, even aan de leiding, maar moest op de holes veertien en zeventien een bogey en een triple bogey incasseren waardoor hij uitkwam op 70 slagen en een gedeelde 26e plaats. Die stek deelt hij met Nicolas Colsaerts. De 36-jarige Brusselaar putte zes birdies weg en ging vier keer in de fout.

Stand na eerste ronde Maybank Championship, Shah Alam:

1. Marcus Fraser (Aus) 65 -7

. Nacho Elvira (Spa) 65

3. Angelo Que (Fil) 66

. Matthias Schwab (Oos) 66

. Jazz Janewattananond (Tha) 66

6. Thomas Pieters (Bel) 67

7. Nicholas Fung (Mal) 68

. Zach Murray (Aus) 68

. Dean Burmester (ZAf) 68

. Ernie Els (ZAf) 68

. Brandon Stone (ZAf) 68

. Prom Meesawat (Tha) 68

. Poom Saksansin (Tha) 68

. Gaganjeet Bhullar (Ind) 68

...

26. Thomas Detry (Bel) 70

. Nicolas Colsaerts (Bel) 70

Door Maarten Delvaux
  • AANGERADEN