Meer dan helft slachtoffers van 22 maart heeft invaliditeitspercentage boven 10%

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Voor 55 procent van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek is een invaliditeitspercentage van boven de 10 procent voorgesteld. Dat heeft de Gerechtelijk-Geneeskundige Dienst (GGD) bij de FOD Volksgezondheid berekend.

Een slachtoffer met een invaliditeitspercentage boven de 10 procent kan een herstelpensioen ontvangen. Medische, paramedische, farmaceutische en hospitalisatiekosten, orthopedische toestellen en protheses kunnen ook terugbetaald worden.

De GGD maakt zijn advies over aan de Federale Pensioendienst. Die neemt de definitieve toekenning van het invaliditeitspercentage voor zijn rekening en kan naast het medisch verslag van de GGD nog andere elementen in rekening nemen.

De GGD ontving de dossiers van 502 slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016. Voor 420 werd een invaliditeitspercentage berekend. De meerderheid van de slachtoffers ging akkoord met het invaliditeitspercentage dat hen werd toegekend. Vijf procent tekende beroep aan bij de Federale Pensioendienst en twee procent bij de Arbeidsrechtbank.

De GGD bestaat uit artsen-experten die gespecialiseerd zijn in de evaluatie van lichamelijke schade en van de gevolgen gerelateerd aan post-traumatische stress.

TOP 10 MEEST GELEZEN