In Rusland zijn ze helemaal in de ban van een wel héél bizarre (en pijnlijke) nieuwe sport en er is zelfs al een echte superster

Bron © Vice Canada, SBNation

Een witte tafel en twee mannen die elkaar in het gezicht slaan met de blote hand. Meer is er niet nodig om aan “Male Slapping” te doen. Een nieuwe rage in Rusland, waar deze week het allereerste nationale kampioenschap plaatsvond in Siberië. De winnaar? Vasiliy Kamotskiy, beter bekend als ‘Dumpling’.

De beelden zijn aan de ene kant lachwekkend en aan de andere kant bijzonder pijnlijk. In deze nieuwe ‘sport’ komt het erop neer om je tegenstander zo hard in het gezicht te slaan dat hij er de brui aan geeft. Er mag enkel geslagen worden met de handpalm, vuisten komen er dus niet aan te pas.

 

 

Simpel? Ja en nee. Want winnaar Vasiliy Kamotskiy is er blijkbaar een pak beter in dan zijn concurrenten. De man die de bijnaam ‘Dumpling’ kreeg, had meestal maar één of twee slagen nodig om te zegevieren en het prijzengeld van 410 euro in de wacht te slepen.

 

 

Afwachten of ‘Male Slapping’ ook zijn weg vindt naar ons land. In Rusland is het nu al een populair onderdeel van de Siberian Power Show, naast onder andere bodybuilding en powerlifting.

 

 

Door Vincent Van Genechten
    Meest recent