Sam De Bruyn verliest zijn haren

© Qmusic

Sam De Bruyn (32) gaat voor een andere look. De Qmusic-dj laat vrijdagochtend zijn haar afscheren door een bijzondere gaste: borstkankerpatiënte Lobke. De knipbeurt, die als grap begon, krijgt zo een diepere betekenis.

“Ik wil al lang een broske”, zegt Sam De Bruyn. “Maar mijn omgeving ziet dat niet zitten. Mijn man wil niet met mij buitenkomen als ik mijn haar afscheer.” (lacht) Het kapsel van De Bruyn groeide uit tot een item in de Ochtendshow van Qmusic.

Het ging zelfs zo ver dat collega’s Heidi Van Tielen en Wim Oosterlinck een bevraging organiseerden. Luisteraars konden hun stem uitbrengen: houdt Sam zijn kapsel of niet? Donderdagochtend werd het resultaat bekendgemaakt: 50,6 procent van de luisteraars stemde voor de nieuwe look, 49,4 procent was tegen.

© rr

Dus krijgt De Bruyn eindelijk zijn ‘broske’. Restte nog de vraag: wie komt zijn haar afscheren? Toen was daar Lobke. De 28-jarige verkoopster uit Veurne liet op social media een berichtje achter. “Ik grapte dat ik Sams haar wel wou knippen omdat ik al wat ervaring had met broskes.” Lobke kampt met borstkanker en moest zelf haar haren afdoen voor de behandeling. “Maar ik wou daar geen huilpartij van maken. Zo zit ik niet ineen. Een vriendin heeft mijn haren afgeknipt. Mijn man en mijn kindje waren er ook bij en we hebben er het beste uitgehaald. Een lach en een traan, zoals het hoort.”

Door de aanwezigheid van Lobke krijgt de knipbeurt meer betekenis. “Dan sta je er ineens bij stil dat veel mensen noodgedwongen hun haar moeten afscheren. Zo wordt iets heel onbenulligs iets heel moois.” Lobke zit momenteel in het midden van haar chemobehandeling. Weldra begint ze aan de bestralingen. “Ik moet hier nu eventjes door. Dat is niet gemakkelijk, maar ik laat mijn hoofd niet hangen. Ik vertrouw erop dat het goedkomt. Qmusic geeft hiermee een positieve boodschap door aan iedereen die het moeilijk heeft, en ik ben blij dat ik iets kan bijdragen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook