Postauto belandt onder trein in Lichtaart: postbode kan nog net vluchten

Bron © BELGA

Foto: mph

Kasterlee -

Het treinverkeer is vrijdag sinds 5.20 uur onderbroken tussen Herentals en Turnhout door een aanrijding tussen een lege trein en een postauto aan een overweg in Lichtaart, een deelgemeente van Kasterlee. Er zijn geen gewonden gevallen, zo is vernomen van Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. De postbode in de auto kon net op tijd vluchten. Sinds 13.45 uur is treinverkeer opnieuw mogelijk.

Het ongeval is wellicht te wijten aan de dichte mist, waar het KMI vrijdagochtend code geel voor activeerde. De bestuurder van het postvoertuig, die op krantenronde was, kwam uit een straat parallel aan de sporen en raakte de slagboom bij het afdraaien. “De bestuurder raakte tijdig uit zijn voertuig, maar een aanrijding kon niet meer worden vermeden”, aldus Petit. De Infrabel-woordvoerder benadrukte de oproep tot extra waakzaamheid bij weersomstandigheden zoals zware mist.

Het treinverkeer zal waarschijnlijk pas in de namiddag kunnen hernemen gezien de schade na de aanrijding. De trein moet worden weggesleept en de wagen getakeld. Ook is er schade aan de slagboom. Ploegen van de spoorinfrastructuurbeheerder zijn ter plaatse.

De reizigers moesten in eerste instantie na de aanrijding gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn. Ondertussen zijn ook vervangbussen ingelegd door de NMBS.

Door gjs
Laad meer berichten...