Normaal gebouwd, maar nieuwe ‘Victoria’s Secret’-angel wordt bestempeld als plus size

Victoria’s Secret heeft via Instagram aangekondigd dat Barbara Palvin (25) als angel voor het lingeriemerk gaat defileren. Fans juichen toe dat ze de enige Hongaarse ‘angel’ is, maar er is ook een Faceboopagina die het label prijst omdat het eindelijk voor plus size kiest. Klein detail: Palvin heeft maat 36-38.

Voor alle duidelijkheid: Victoria’s Secret neemt de term ‘plus size’ zelf niet in de mond en gebruikt deze ook niet in de communicatie over haar upgrade bij het merk. Ze introduceren de brunette gewoon als hun nieuwste aanwinst onder de angels (de modellen met een vast contract bij het label).

Maar op een fanpagina op Facebook wordt Palvin wél omschreven als een model met een maatje meer. Dat bericht circuleert nu over het internet en leidt tot veel verbazing omdat ze een normale lichaamsbouw heeft. Ze is 1.75 meter groot, weegt 54 kilogram en past in maatje 36-38. “Deze omschrijving toont aan hoe ziek de modewereld is. Geen wonder dat veel jonge meisjes met hun lichaamsbeeld worstelen”, staat tussen de vele reacties op sociale media.

LEES OOK. Victoria’s Secret excuseert zich na uitspraken over transgender en plus-sizemodellen

Barbara Palvin defileerde al voor Victoria’s Secret in 2012 en 2018, maar de geruchten deden de ronde dat ze vaak door het merk werd genegeerd omdat ze ‘te dik’ was. Het label heeft dat zelf nooit bevestigd. In 2016 poseerde de Hongaarse voor Sports Illustrated in badpak, en kreeg ze ook te horen dat ze ’te dik’ was. In een interview met lifestyleblad Grazia in april vorig jaar gaf Palvin toe dat ze moeite heeft om de strenge criteria van de modewereld na te leven. “Ik worstel constant met mijn lichaam en in vorm blijven is een dagelijkse uitdaging.

bekijk ook

Bekende zangeres kan geen jurk vinden voor de Grammy’s, omdat ontwerpers haar “te dik” vinden

 

Door vwh