Man haalt geweer boven en schiet op wagen na achtervolging

Denderleeuw -

Een personenwagen werd donderdagavond beschoten in Denderleeuw. Vooraf vond er een achtervolging plaats waarbij twee auto's betrokken waren. Uiteindelijk stopte de eerste wagen ter hoogte van de Landuitstraat en de Vrijheidsstraat. Burgemeester Jo Fonck bevestigt dat er een schietpartij plaatsvond.

Een persoon stapte uit de achtervolgende auto en besloot het vuur te openen op de voorliggers. De inzittenden konden nog net op tijd wegduiken waardoor er geen gewonden vielen. Vervolgens sloeg het eerste voertuig op de vlucht. Het incident wordt bevestigd door een welingelichte bron. Eén van de twee personen zou goed gekend zijn bij de politie van Denderleeuw/Haaltert.

“Ik stond in mijn keuken en hoorde omstreeks 21.45 uur plotseling een luide knal”, reageert buurtbewoonster Rita Sonck. “Vervolgens hoorde ik iemand krijsen. Dat geluid ging echt door merg en been. Ik besloot dan maar een kijkje te nemen door m'n raam, maar ik kon niets speciaal meer opmerken. De politie is afgekomen om de straat af te zetten en het verkeer rond te leiden tot 3 uur 's nachts. Mijn man heeft hen nog gevraagd wat er aan de hand was, maar ze wouden niet reageren op het incident. Vandaag (gisteren, nvdr.) heb ik nog een anonieme wagen van de politie opgemerkt die kwam patrouilleren in de buurt, maar er zijn geen incidenten meer voorgevallen.”

“Het schietincident speelde zich wellicht af in het criminele milieu”, reageert Kristof Slagmulder (Vlaams Belang). “De ernst van de situatie moet àlle partijen aanzetten tot een grondige bezinning én tot het vaste voornemen om de criminaliteit keihard aan te pakken. Het is genoeg geweest.”

Door lendert van den broeck en elke Meert