Betogen is verboden, maar politie pakt in Parijs uit voorzorg toch 31 mensen op

Bron © BELGA

Foto: AFP

Uit vrees voor nieuwe rellen met ‘gele hesjes’ in Parijs, zet de Franse overheid zaterdag het leger en liefst 6.000 politiemensen in. Betogen is dan ook verboden na wat vorige week gebeurde. 31 mensen werden in Parijs al preventief opgepakt, meldt Le Parisien.

Op meerdere plaatsen geldt er zaterdag een demonstratieverbod. Op de Champs-Elysées, la Place de L’Étoile en la Place de la Concorde mag er niet betoogd worden. Ook in Nice en Bourdeaux geldt zo’n verbod. “Er zijn redenen om te vermoeden dat het geweld en de vernielingen zich opnieuw zullen voordoen”, zei Didier Lallement van de Parijse politie vrijdag. De boetes voor wie toch demonstreert worden opgetrokken van 38 naar 135 euro.

In de verboden zone zijn zaterdagmiddag toch al vijftien mensen geverbaliseerd terwijl er ook 2.322 preventieve controles zijn geweest. Op de plaatsen waar de demonstranten verzamelen blazen, de Trocadero en Le Châtelet, hebben zich nog geen incidenten voorgedaan.

Er zijn voor het eerst soldaten ontplooid om officiële gebouwen en gevoelige sites te beschermen. In Nice zijn er zes mensen gearresteerd.

Play

bekijk ook

Rellen in Parijs: meer dan 30 mensen opgepakt, heel wat vernielingen aangebracht tijdens manifestatie ‘gele hesjes’

Relschoppers vallen politie aan tijdens protest gele hesjes, waarna een van de agenten zijn wapen trekt

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent