Parket onderzoekt verdacht overlijden in centrum van Gent, straat afgesloten

Gent -

De Baudelostraat in Gent werd zaterdagmiddag ter hoogte van de kruising met de Ottogracht afgesloten door de politie. Dat gebeurde nadat het lichaam van een 36-jarige man werd gevonden in een hoekpand in de straat.

Volgens het parket gaat het om een verdacht overlijden. De politie stelde ook een perimeter in. Buurtbewoners beweren dat minstens één man zou zijn opgepakt. "Hij werd geboeid naar buiten geleid, met een papieren zak om zijn handen", klinkt het.  

Het slachtoffer zou R.S. zijn, een 36-jarige man van Afghaanse origine. Hij zou zijn neergestoken na een ruzie, maar dat wilde het parket niet bevestigen. "Ik kan dit maar moeilijk geloven", zegt goede vriend Israil S. "R. was een vriendelijke gast die volop Nederlands studeerde. Een rustig man."

Israil werd zaterdagmiddag door de buurman van het slachtoffer opgebeld. "Hij zei me dat R. overleden was", zegt hij. "Toen ik aan het huis arriveerde, was de politie al ter plaatse en mocht ik niet meer binnen. Ik moest mijn vriend identificeren op foto. Hij had een bebloed gezicht vol snijwonden."

Abdul S., neef van het slachtoffer, werd door dezelfde buurman gecontacteerd. Ook hij werd eenmaal ter plaatse ondervraagd door de politie. "Dit is verschrikkelijk", zegt hij. "Mijn neef heeft nog een vrouw en zes kinderen in Afghanistan." 

Of de buurman iets te maken heeft met de dood van het slachtoffer is onduidelijk. 

Bloedsporen

De wetarts, het parket, het labo en het afstappingsteam van de federale politie waren zaterdagnamiddag aanwezig voor onderzoek. Ook in de omliggende straten werd naar sporen gezocht. In de Sint-Amelbergastraat bijvoorbeeld, die parallel loopt met Ottogracht, was een sporenonderzoek bezig. Bij een barbierszaak aan Sint-Jacobs werden bloedsporen gevonden. 

Het parket geeft voorlopig geen verdere informatie. "Het onderzoek is volop lopende." Intussen blijft de Baudelostraat afgesloten. 

Parket onderzoekt verdacht overlijden in centrum van Gent, straat afgesloten
Foto: dvh
Door lbo, tsa
Laad meer berichten...