Zwaar ontgoochelde Van Avermaet heeft geen zin om met de pers te babbelen

Foto: Photo News

Greg Van Avermaet reed niet de Milaan-Sanremo die hij in gedachten had. De Oost-Vlaming kwam bijna nooit in het verhaal voor en dat had hij zelf duidelijk niet verwacht.

Van Avermaet gaf niet thuis toen op de Poggio eerst Alaphilippe en in diens spoor een rist favorieten voor de aanval kozen. Terwijl Alaphilippe naar zijn eerste winst in Milaan-Sanremo spurtte, moest Van Avermaet vrede nemen met een verre ereplaats. Hoe dat kwam? Iedereen wilde het het weten maar voor één keer kwam er geen antwoord. Nadat de CCC-kopman eerst al de tv-camera’s had genegeerd, wilde hij ook niet meer uit de bus komen voor verdere toelichting. “In al de tijd dat ik met Greg werk, is het de eerste keer dat hij niet met de pers wil spreken”, aldus pr-verantwoordelijke Phoebe Haymes.

Van Avermaet lichtte het relaas van zijn wedstrijd uiteindelijk kort toe via Instagram. "Ik zat te ver aan de voet van de Poggio en zat daardoor niet in de eerste groep. Een grote teleurstelling, maar ik kijk uit naar de komende races in België", aldus de olympische kampioen.

 

Door wvo