Oliver Naesen grijpt net naast zege in Milaan-Sanremo: “Ik wist wat ik moest doen, maar mijn benen wilden niet meer”

Foto: Photo News

Heel even leek het alsof Oliver Naesen Julian Alaphilippe nog de zege zou afsnoepen in Milaan-Sanremo, maar de Oost-Vlaming kwam een fietslengte tekort. De Belgische kampioen van 2017 was wel - terecht - apetrots op zijn tweede plek in La Primavera.

LEES OOK. Julian Alaphilippe wint als topfavoriet Milaan-Sanremo, Naesen spurt naar tweede plaats en ook Van Aert maakt indruk

Naesen wist naar eigen zeggen meteen dat hij goede benen had. “Ik voelde echt dat ze me er niet zouden afkrijgen. Ik had al een paar keer gedacht dat ik misschien zelf zou moeten. Ik wilde aanvallen op 2 kilometer van de streep, maar toen ik aanzette kwam Valverde me terughalen. Ongelofelijk, ik keek achterom en zag daar gewoon de wereldtrui koersen. Eerlijk: ik denk dat ik toch nergens naartoe gereden zou zijn.”

“Of ik niet beter had kunnen doen in die sprint? Mijn verstand wist wat ik moest doen, maar ik kon er echt niet meer over. De benen wilden niet meer. Ik zat volledig à bloc in die finale. Maar ik ben ontzettend trots op het resultaat. Dit is mijn eerste podiumplaats in een monument. Dat dit belooft voor de komende weken? Ik ben al blij met hoe het nu is!”

LEES OOK. Wout van Aert verrast alweer in Italië: “Podium was dichtbij”

Door bvc, wic
AANGERADEN