Paniek uitgebroken in Disneyland Parijs na knallen door defecte roltrap: “Mensen zeiden dat ze schoten gehoord hadden, iedereen liep weg”

Bron © dh, twitter, mirror

In Disneyland in Parijs (Frankrijk) is zaterdagavond paniek uitgebroken. Dat gebeurde nadat er geroepen werd dat er geweerschoten waren gehoord. Uiteindelijk bleek het vals alarm en ging het om meerdere knallen die veroorzaakt werden door een defecte roltrap. Maar door de paniek moesten delen van het park wel even in lockdown.

Toeristen die het park bezochten, moesten zaterdagavond binnen (in de restaurants en winkels) blijven. Sommige gebouwen werden geëvacueerd, anderen zouden in lockdown zijn gegaan. Op Facebook en Twitter werden massaal berichten gedeeld van mensen die in het park aanwezig waren. “We mogen het restaurant niet verlaten. De deuren werden op slot gedaan en gewapende agenten zijn net binnengekomen. Het enige dat we momenteel weten is dat er een gecontroleerde explosie is geweest”, getuigde een van de bezoekers op Twitter.

Romain Goffinet, een Belg die in het park aanwezig was, meldde aan SudInfo dat er “plots een grote massabeweging was”. “De terrassen waren in een paar seconden leeg. We werden in de winkels geduwd, bewakers sloten de deuren en we werden daarna via de achterkant geëvacueerd. Er was veel paniek. Mensen huilden. Volgens een van de bewakers gaat het om vals alarm, maar is het nu eenmaal belangrijk dat er politie aanwezig is in het park.”

“We stonden in de rij om naar de parking te gaan toen een menigte plots in paniek raakte. Iedereen begon te lopen. Mensen liepen alle kanten uit”, zei een andere bezoeker op Twitter. “Er werden dingen gezegd over geweerschoten.”

Uiteindelijk bleek het om vals alarm te gaan en is er niet geschoten geweest in het wereldberoemde pretpark. Een defect aan een roltrap veroorzaakte meerdere knallen en veel lawaai. Daarop zijn meerdere mensen in paniek weggerend, wat tot massapaniek leidde.

Politie, militairen en de brandweer kwamen ter plaatse. Door de massapaniek zijn een aantal mensen lichtgewond geraakt.

Op Twitter werden beelden gezet van mensen die in paniek weglopen.

Later meer...

Door lbo