Eden Hazard scoort 30ste goal in 100ste match voor Rode Duivels en komt op gelijke hoogte met Paul Van Himst en Bernard Voorhoof

© Photo News

Eden Hazard heeft zijn honderdste match voor de Rode Duivels al na negen minuten bekroond met een doelpunt. Op het veld van Cyprus scoorde de kapitein van de Belgen zijn dertigste doelpunt voor de Belgische nationale ploeg. Een mijlpaal, want Hazard komt zo op gelijke hoogte met Paul Van Himst en Bernard Voorhoof, allebei ook goed voor dertig goals voor België.

Wim Conings

Sinds de oprichting van de nationale voetbalploeg wist enkel Romelu Lukaku al meer te scoren Rode Duivels. De spits van Manchester United, nog altijd maar 25, kon al 45 doelpunten maken voor de nationale elf. Hij moest echter geblesseerd verstek geven voor het tweeluik tegen Rusland en Cyprus.

“Dat een speler 100 caps haalt gebeurt niet vaak. Maar dat hij het doet op de leeftijd van 28, en dan ook nog eens op deze manier… Chapeau”, strooide bondscoach Roberto Martinez na de match met lof richting Eden Hazard. “Hij blijft er heel nuchter onder. Hazard is een prachtige moderne leider. Het laatste wat we wilden is verliezen in zijn 100ste match. Ik vind dit prachtig voor hem. Hij heeft waarschijnlijk zijn mooiste momenten bij de Rode Duivels nog voor zich.”

De Belgische captain kan in juni zijn doelpuntentotaal verder uitbreiden, want dan volgen de volgende twee kwalificatiewedstrijden. De Belgen treffen dan, telkens in het Koning Boudewijnstadion, Kazachstan (08/06) en Schotland (11/06).

LEES OOK

Nu in het nieuws